Pikantní drůbeží játra


Suroviny: 300 g očištěných drůbežích jater, 1/2 pórku, 4 ks cherry rajčátek, 1/2 větší cibule,1 menší čerstvá feferonka, 1/2 kvalitní klobásy, 1 červená paprika, 4 plátky slaniny, 2 stroužky česneku, 1 lžíce ostrého kečupu, 2 lžičky balzamikového krému, sůl 


Postup:

  1. Do pánve nakrájíme na kostičky slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a na malé kousky pokrájenou feferonku, papriku, rozdrcený česnek a klobásu na půlkolečka.
  2. Vše osmažíme a pak přidáme pokrájená kuřecí játra, pokrájený pórek a smažíme 5 minut.
  3. Pánev odstavíme, přidáme kečup a balzamikový krém a opravdu jen špetku soli a vše promícháme a necháme pár minut spojit všechny chutě.
  4. Játra mají jemně ostrou báječnou chuť.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 komentáře :

  1. Zdravím, tenhle recept na pikantní drůbeží játra mě inspiroval, takže ho budu muset brzo vyzkoušet. Játra jsou pro mě tak trochu zapomenutou ingrediencí, a přitom jsou velmi chutná i výživná. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s přípravou pikantních drůbežích jater vy? Jaké koření nebo přísady používáte, abyste jim dodali ten správný šmrnc? Předem děkuji za odpovědi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, pikantní drůbeží játra jsou perfektní, a já je obvykle marinuju v sójové omáčce, česneku, chilli, uzené paprice, chutney, rajském protlaku, pepři, tabasku, a to všechno jim dodá opravdu intenzivní chuť. Je to velice rychlá příprava, protože je potom jen zprudka opékám na titanové pánvi. Na ní se jídlo důkladně propeče a nic se nepřichytává.

      Vymazat
    2. Zdravím všechny kuchařky, já také ráda experimentuji s různými marinádami. Zkusila jsem přidat i med a zázvor, a to játrům dodalo příjemnou sladkost a pikantnost zároveň. Titanové nádobí mi přijde jako skvělá investice, protože se v něm dá vařit jen s minimem oleje. Já jsem si ho koupila na stránkách zgastro.cz, kde mají široký výběr pánví, hrnců i pekáčů.

      Vymazat
    3. Dobrý den, marinování s medem a zázvorem je úžasný tip. Játra taky ráda podávám s karamelizovanou cibulkou, která vytvoří výbornou kombinaci chutí. S rodinou máme k játrům rádi pečené brambory nebo čerstvý chleba. Musím s vámi souhlasit, že titanové nádobí je opravdu bezvadné, protože se v něm jídlo lépe vaří a zůstává šťavnatější.

      Vymazat


Náš tip

[tip][bsummary]