Červená řepa s křenem
Suroviny: 500 g červené řepy, 5 lžic strouhaného křenu,
šťáva z ½ citrónu, 5 sterilovaných okurek, sůl, pepř, 2 lžíce olivového
oleje
Postup:
- Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
- Křen očistíme a nastrouháme najemno.
- Okurky nakrájíme na drobné kostičky.
- Vše nasypeme do mísy a důkladně promícháme.
- Přilijeme citrónovou šťávu, dle chuti osolíme a opepříme. Chuť křenu se plně projeví až po odležení, kdy jím červená řepa celá prosákne a zostří se jeho vůně.
- Necháme naležet v chladničce nejlépe přes noc.
- Podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu.
Komentáře
Žádné komentáře :