Šlehačková roláda
Pro tuto roládu doma používáme pracovní název "šlehačkové pokušení". Vyznačuje se tím, že je velmi rychle hotová, suroviny mám obvykle doma a velmi rychle se po ní zapráší.
Suroviny: 5 vajec, 100 g moučkového cukru, 2 polévkové lžíce kakaa, vanilkový cukr, 1 smetana ke šlehání, 1 lžíce másla
Postup:
1. Z pěti bílků ušleháme tuhý sníh.
2. Žloutky smícháme s cukrem a kakaem. Jemně vmícháme sníh.
3. Na plech rozložíme pečicí papír a potřeme ho máslem. Je to důležité hlavně proto, aby se těsto po upečení dobře z pečícího papíru odlepilo.
4. Rozetřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby.
5. Pečeme zhruba 10 minut. Testujeme špejlí. Ještě teplé smotáme do alobalu a necháme vychladnout.
6. Po vychladnutí rozmotáme, posypeme vanilkovým cukrem a natřeme ušlehanou
šlehačkou.
7. Zarolujeme a necháme v chladnu zatuhnout.
Štítky
dezerty a moučníky
Komentáře
Žádné komentáře :