Svratecký guláš
Suroviny: 500 g hovězí roštěnky, 100 g slaniny, 100 g hub, 400 g cibule, 1 lžíce rajského protlaku, 2 stroužky česneku, sůl, mletá paprika, pepř, drcený kmín, majoránka, 500 ml hovězího vývaru, 3 lžíce oleje
Postup:
1. Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme v oleji, přidáme roštěnky rozkrájené na nudličky a prudce opečeme.
2. Přidáme na plátky nakrájené houby, orestujeme a vložíme na kolečka nakrájenou cibuli.
3. Znovu orestujeme, přidáme sůl, mletou papriku, kmín, protlak, špetku majoránky, pepř a utřený česnek.
4. Doplníme vývarem a dusíme.
5. Doporučená příloha jsou malé bramboráčky pečené v lívanečníku.
Štítky
hovězí maso
Komentáře
Žádné komentáře :