Vepřová kýta zapečená se smetanou
Suroviny: 600 g vepřové kýty, 1 kg brambor, 2 smetany ke šlehání, 1 lžíce sádla, sůl, pepř
Postup:
2. Vezmeme pekáč, vymažeme ho sádlem, vyložíme masem a zalijeme smetanou.
3. Syrové brambory očistíme a nakrájíme na 1/2 cm plátky, rozložíme je na maso, osolíme a zalijeme smetanou.
4. Dáme péct zakryté do předehráté trouby na 175°C.
5. V polovině doby pečení, což je asi za 45 minut, odkryjeme a suroviny promícháme, aby se opekly z obou stran.
6. Hotové plátky masa vyjmeme, aby se nevysušily a dopečeme brambory.
7. Celková doba pečení je 1,5 hod. Podáváme horké.
Postup:
2. Vezmeme pekáč, vymažeme ho sádlem, vyložíme masem a zalijeme smetanou.
3. Syrové brambory očistíme a nakrájíme na 1/2 cm plátky, rozložíme je na maso, osolíme a zalijeme smetanou.
4. Dáme péct zakryté do předehráté trouby na 175°C.
5. V polovině doby pečení, což je asi za 45 minut, odkryjeme a suroviny promícháme, aby se opekly z obou stran.
6. Hotové plátky masa vyjmeme, aby se nevysušily a dopečeme brambory.
7. Celková doba pečení je 1,5 hod. Podáváme horké.
Štítky
vepřové maso
Komentáře
Žádné komentáře :