Vídeňský hovězí guláš
Suroviny:
1 kg hovězího masa na guláš (ideálně kližka), 750 g cibule, 6 lžic sádla, 4 lžíce mleté sladké papriky (my používáme maďarskou, guláš má pak nádhernou sytou barvu), 8 stroužků česneku, 1 lžíce drceného kmínu, 2 lžíce majoránky, 100 g rajského protlaku, černý pepř, sůl, voda na podlévání
Postup:
- Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Zasypeme mletou paprikou, dobře promícháme.
- Přidáme maso nakrájené na kostky a ze všech stran opečeme. Když je maso orestované, osolíme a opepříme.
- Do základu přidáme rajský protlak, promícháme a zalijeme 2 dl vody.
- Po chvíli vmícháme prolisovaný česnek, kmín a dusíme na nejnižší teplotě.
- Vaříme na mírném plameni, dokud maso zcela nezměkne. Občas promícháváme, pokud je třeba, dolijeme vyvařenou vodu.
- Po cca 1,5 hod ochutnáme maso a pokud je měkké, dochutíme solí a majoránkou a ještě 10 minut povaříme.
- Podáváme s houskovým knedlíkem či pečivem.
- Kdo má rád, může si posypat guláš čerstvou cibulí nakrájenou na kolečka.
Štítky
hovězí maso
Komentáře
Žádné komentáře :