Vídeňský hovězí guláš


Když si představíte  klasický hospodský guláš "s pětima", tak to je on. 

Suroviny:
1 kg hovězího masa na guláš (ideálně kližka), 750 g cibule,  6 lžic sádla, 4 lžíce mleté sladké papriky (my používáme maďarskou, guláš má pak nádhernou sytou barvu), 8 stroužků česneku, 1 lžíce drceného kmínu, 2 lžíce majoránky, 100 g rajského protlaku, černý pepř, sůl, voda na podlévání

Postup:
  1. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Zasypeme mletou paprikou, dobře promícháme.  
  2. Přidáme maso nakrájené na kostky a ze všech stran opečeme. Když je maso orestované, osolíme a opepříme.
  3. Do základu přidáme rajský protlak, promícháme a zalijeme 2 dl vody.
  4. Po chvíli vmícháme prolisovaný česnek, kmín a dusíme na nejnižší teplotě.
  5. Vaříme na mírném plameni, dokud maso zcela nezměkne. Občas promícháváme, pokud je třeba, dolijeme vyvařenou vodu.
  6. Po cca 1,5 hod ochutnáme maso a pokud je měkké, dochutíme solí a majoránkou a ještě 10 minut povaříme.
  7. Podáváme s houskovým knedlíkem či pečivem.
  8. Kdo má rád, může si posypat guláš čerstvou cibulí nakrájenou na kolečka.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]