Hovězí ragú na víně


Suroviny: 700 g hovězí kližky nebo krku, 500 g hub, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce másla, čerstvě mletý pepř, sůl, 1 lžíce tymiánu, 1 lžička drceného kmínu. 2 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml suchého bílého vína, lžíce citrónové šťávy, hrst zelené petrželky

Postup:
1. Houby nakrájíme na kousky.
2. Na pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm kmín a přidáme houby a tymián. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
3. Následně přilijeme smetanu a dalších 5 min. povaříme.
4. Maso odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zasypeme moukou.
5. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme maso a zprudka ho ze všech stran opečeme.
6. K masu přilijeme deci vína, citrónovou šťávu, přiklopíme a dusíme doměkka.
7. Během dušení dolijeme víno a průběžně podléváme vodou.
8. Když maso změkne, přidáme k němu smetanové houby, promícháme a krátce provaříme.
9. Podáváme s těstovinami nebo špeclemi.
10. Ozdobíme petrželkou.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]