Tzatziki
Suroviny:
1 salátová okurka, 1 menší řecký jogurt, 1 stroužek česneku, 1 lžička citrónové šťávy, sůl a pepř dle chuti, 1 vrchovatá lžíce kopru
Postup:
- Okurku si nastrouháme nahrubo a posolíme. Necháme ji vypotit se a pustit šťávu. Já vydržím čekat max. hodinu, ideální čas je 3 hodiny.
- Vypocenou okurku dáme do sítka a přebytečnou šťávu z ní ještě vymačkáme.
- Vložíme do misky, přidáme k dobrému řeckému jogurtu (aspoň 10 % tuku). Nemá smysl dávat nějaký obyčejný, řecký jogurt je pěkně hustý a nádherně sytý. Běžný jogurt je řídký a hlavně by neměl vůbec žádnou šanci vytvořit s okurkou krásnou krémovou konzistenci.
- Do směsi přidáme lžičku citronové šťávy a nasekaný kopr.
- Promícháme a dle chuti dosolíme a opepříme. Vychladíme v lednici a podáváme.
Množství: 2 porce
Štítky
saláty
Komentáře
Žádné komentáře :