Tzatziki


Suroviny:

1 salátová okurka, 1 menší řecký jogurt, 1 stroužek česneku, 1 lžička citrónové šťávy, sůl a pepř dle chuti, 1 vrchovatá lžíce kopru

Postup: 

  1. Okurku si nastrouháme nahrubo a posolíme. Necháme ji vypotit se a pustit šťávu. Já vydržím čekat max. hodinu, ideální čas je 3 hodiny.
  2. Vypocenou okurku dáme do sítka a přebytečnou šťávu z ní ještě vymačkáme. 
  3. Vložíme do misky, přidáme k dobrému řeckému jogurtu (aspoň 10 % tuku). Nemá smysl dávat nějaký obyčejný, řecký jogurt je pěkně hustý a nádherně sytý. Běžný jogurt je řídký a hlavně by neměl vůbec žádnou šanci vytvořit s okurkou krásnou krémovou konzistenci.
  4. Do směsi přidáme lžičku citronové šťávy a nasekaný kopr.
  5. Promícháme a dle chuti dosolíme a opepříme. Vychladíme v lednici a podáváme.

Množství: 2 porce


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]