BeBe střecha
Suroviny: 1 balíček světlé BeBe sušenky, 1 balíček tmavé BeBe sušenky, 200 g čokoláda na vaření Figaro, 2 ks velký rovný banán, 2 ks pomazánkové máslo, 2 kelímky (400 g) šlehačka, 1 balíček vanikového cukru, 100 g cukr moučka
Postup:
1. Na pracovní desku si rozložíme alobal ve dvou vrstvách.
2. Na ten rozeskládáme tři řady BeBe sušenek po 7 kusech a střídáme vždy světlou a tmavou, takže nám vznikne šachovnice.
3. Alobal okolo sušenek zahneme, aby sušenky držely u sebe.
4. Pomazánková másla a šlehačky smícháme s cukry a vyšleháme na hladkou hmotu.
5. Polovinou této hmoty potřeme narovnané sušenky.
6. Na tuto vrstvu opět naskládáme sušenky, tentokráte barvy vyměníme.
7. Druhou polovinu hmoty opět rovnoměrně rozetřeme na BeBe sušenky.
8. Banány oloupeme a za sebou položíme doprostřed vzniklé tvarohové desky.
9. Pomocí alobalu přiklopíme boční sušenky tak, že vznikne střecha. Dobře ji ze stran přitlačíme.
10. Čokoládu rozpustíme a celou střechu jí potřeme.
11. Když zatuhne, přiklopíme moučník alobalem a uložíme do lednice, nejlépe přes noc.
12. Při servírování krájíme na plátky a můžeme zdobit šlehačkou.
Štítky
dezerty a moučníky
Komentáře
Žádné komentáře :