Zapečená kapusta s uzeným masem
Suroviny: 200 g uzeného masa, 100 g anglické slaniny, 500 g kapusty, 1 ks cibule, hladká mouka na zaprášení, špetka muškátového oříšku, 4 stroužky česneku, 500 ml vývaru, sádlo na vymazání, strouhanka na vysypání, 2 vejce, sůl, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 zakysaná smetana 11%
Postup:
1. Kapustu si nadrobno nakrájíme a podusíme na rozškvařené slanině s cibulí, trochu podlijeme vývarem z kostky nebo jen vodou.
2. Když je kapusta měkká, trošku ji zaprášíme moukou, přidáme se solí rozetřený česnek, muškátový oříšek a na kostičky nakrájené uzené maso.
3. Kapustu dáme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.
4. Na těstíčko si rozšleháme vajíčka se smetanou, přidáme mouku a sůl.
5. Pekáček těstíčkem zalijeme a do červena upečeme.
6. Zapečenou kapustu můžeme podávat s vařeným bramborem.
Energetická hodnota 482 kJ/100 g.
Komentáře
Žádné komentáře :