Dušená kapusta
Suroviny: 800 g kapusty, 130 g cibule, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, pepř, sůl
Postup:
1. Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, listy nakrájíme na větší kousky a 5 minut povaříme ve vroucí vodě.
2. Scedíme a vývar si ponecháme k dalšímu použití.
3. Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji.
4. Přidáme kapustu, opražíme, pak podlijeme vývarem z kapusty, osolíme, trošku opepříme, přidáme prolisovaný česnek.
5. Dusíme do poloměkka za občasného míchání 20 minut.
6. Vhodná příloha jsou vařené brambory.
Energetická hodnota: 303 kJ/100 g
Štítky
zeleninové pokrmy
Komentáře
Žádné komentáře :