Křenová omáčka s uzeným masem
Suroviny: 200
ml smetany na vaření, 600 ml mléka, 50 g másla, 10 lžic strouhaného čerstvého
křenu, hrst hladké mouky, sůl, 1/2 citronu, 500 g uzené kýty, houskový knedlík
Postup:
1. V hrnci pomalu necháme rozpustit máslo, které
zasypeme moukou, důkladně promícháme a
chvíli necháme probublávat.
2. Vznikne jemná kašička. Tu zalijeme mlékem a opět
dokonale mícháme, aby v omáčce nebyly žádné hrudky.
3. Necháme provařit asi 10 minut a vsypeme polovinu křenu
nastrouhaného na jemno.
4. Postupně vmícháme smetanou a necháme zvolna vařit po
dobu 10 minut.
5. Zatímco omáčka probublává, v jiném hrnci dáme do
vroucí vody povařit uzenou kýtu. 6. Kdybychom dali kýtu do studené vody, maso by
ztratilo šťávu a chuť. Vaříme asi 5 minut.
7. Hotovou omáčku dochutíme - přidáme zbytek křenu,
osolíme, zakápneme citronem.
8. Podáváme s houskovým knedlíkem posypané čerstvým
strouhaným křenem.
Komentáře
Žádné komentáře :