Dančí guláš
Suroviny: 1,5 k g dančí kýty, 4 větší cibule, 10 lžic
oleje, 3 kostky masoxu, 3 stroužky česneku, 3,5 l
vody, 100 g rajského protlaku, 3 lžičky drceného kmínu, 5 lžiček mleté sladké papriky (my používáme maďarskou, guláš má
pak nádhernou sytou barvu), pálivá mletá paprika dle chuti, 4 lžíce majoránky,
sůl, 10 lžic hladké mouky,
Postup:
1. V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kmín a česnek.
2. Nasypeme tam maso
nakrájené na kostky a řádně orestujeme.
3. Posypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme rajský protlak a mírně podlijeme vodou.
4. Dusíme 10 minut, přidáme masox a zalijeme 2,5 l vody.
5. Vaříme na mírném plameni, dokud maso zcela nezměkne. Pokud je třeba, dolijeme vyvařenou vodu.
6. V hrníčku důkladně rozmícháme mouku s 2 dl vody a přidáme do guláše.
7. Dochutíme solí a majoránkou a ještě 5 minut povaříme.
8. Podáváme s bramboráčky nebo s bramborovým, karlovarským či houskovým knedlíkem.
9. Kdo má rád, může si posypat guláš cibulkou.
3. Posypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme rajský protlak a mírně podlijeme vodou.
4. Dusíme 10 minut, přidáme masox a zalijeme 2,5 l vody.
5. Vaříme na mírném plameni, dokud maso zcela nezměkne. Pokud je třeba, dolijeme vyvařenou vodu.
6. V hrníčku důkladně rozmícháme mouku s 2 dl vody a přidáme do guláše.
7. Dochutíme solí a majoránkou a ještě 5 minut povaříme.
8. Podáváme s bramboráčky nebo s bramborovým, karlovarským či houskovým knedlíkem.
9. Kdo má rád, může si posypat guláš cibulkou.
Štítky
zvěřina
Komentáře
Žádné komentáře :