Pečený králík ve slaninovém kabátku
Suroviny: 1 králík, 200 g anglické slaniny, 10 lžic dijonské hořčice, sůl, 10 stroužků česneku, 5 lžic másla, 2 dl vody
Postup:
1. Králíka ponecháme vcelku a jemně ho nasolíme vně i uvnitř.
2. Položíme ho hřbetem dolů, celého pomažeme hořčicí a obložíme slaninou. Opatrně ho otočíme a celý proces opakujeme. Nakonec králíka vycpeme neloupanými stroužky česneku.
3. Pekáč vymažeme máslem a králíka do něj vložíme. Lehce podlijeme vodou.
4. Přiklopíme a pečeme v troubě asi 2 hodiny. V případě potřeby podléváme.
5. Poslední půl hodiny pečeme bez horního pekáče, aby byla křupavá kůrčička.
6. Jako příloha jsou vhodné vařené či pečené brambory.
Postup:
1. Králíka ponecháme vcelku a jemně ho nasolíme vně i uvnitř.
2. Položíme ho hřbetem dolů, celého pomažeme hořčicí a obložíme slaninou. Opatrně ho otočíme a celý proces opakujeme. Nakonec králíka vycpeme neloupanými stroužky česneku.
3. Pekáč vymažeme máslem a králíka do něj vložíme. Lehce podlijeme vodou.
4. Přiklopíme a pečeme v troubě asi 2 hodiny. V případě potřeby podléváme.
5. Poslední půl hodiny pečeme bez horního pekáče, aby byla křupavá kůrčička.
6. Jako příloha jsou vhodné vařené či pečené brambory.
Štítky
králičí maso
Komentáře
Žádné komentáře :