Pečený králík ve slaninovém kabátku

Suroviny: 1 králík, 200 g anglické slaniny, 10 lžic dijonské hořčice, sůl, 10 stroužků česneku, 5 lžic másla, 2 dl vody
Postup:
1. Králíka ponecháme vcelku a jemně ho nasolíme vně i uvnitř.
2. Položíme ho hřbetem dolů, celého pomažeme hořčicí a obložíme slaninou. Opatrně ho otočíme a celý proces opakujeme. Nakonec králíka vycpeme neloupanými stroužky česneku.
3. Pekáč vymažeme máslem a králíka do něj vložíme. Lehce podlijeme vodou.
4. Přiklopíme a pečeme v troubě asi 2 hodiny. V případě potřeby podléváme.
5. Poslední půl hodiny pečeme bez horního pekáče, aby byla křupavá kůrčička.
6. Jako  příloha jsou vhodné vařené či pečené brambory.

Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]