Vietnamské jarní závitky - Nem rán
VIETNAM
Jarní závitky jsou obecným pojmenováním velké skupiny asijských závitků z rýžového „papíru“ plněných různorodou směsí. Setkáte se s nimi v Číně, Vietnamu a dalších zemích Asie. Tento recept je jednou z vietnamských variací. Rýžové nudle i rýžový papír běžně seženete u našich vietnamských obchodníků s potravinami.
Suroviny:
Na rolky: 200 g kuřecího masa, 2 vejce, 1 mrkev, 1/2 kedlubny, 3 jarní cibulky, hrst čerstvého koriandru, hrst sušených hub shiitake, sůl, sójová omáčka, pepř, 50 g rýžových nudlí, rýžový papír (bánh da nem), slunečnicový olej
Na omáčku: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce chilli omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 dl vody
Postup:
Jarní závitky jsou obecným pojmenováním velké skupiny asijských závitků z rýžového „papíru“ plněných různorodou směsí. Setkáte se s nimi v Číně, Vietnamu a dalších zemích Asie. Tento recept je jednou z vietnamských variací. Rýžové nudle i rýžový papír běžně seženete u našich vietnamských obchodníků s potravinami.
Suroviny:
Na rolky: 200 g kuřecího masa, 2 vejce, 1 mrkev, 1/2 kedlubny, 3 jarní cibulky, hrst čerstvého koriandru, hrst sušených hub shiitake, sůl, sójová omáčka, pepř, 50 g rýžových nudlí, rýžový papír (bánh da nem), slunečnicový olej
Na omáčku: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce chilli omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 dl vody
Postup:
1. Houby přibližně na půl hodiny namočíme do vlažné vody.
2. Mezitím nadrobno nakrájíme cibulku, koriandr, mrkev,
kedlubnu a kuřecí maso.
3. Spaříme rýžové nudle a trochu je pokrájíme.
4. Kuřecí kousky orestujeme na lžíci oleje.
5. Vše dáme do misky, přidáme posekané houby, maso, trochu
sojové omáčky, sůl, pepř dle chuti, jedno vejce a z druhého jen žloutek a
důkladně promícháme.
6. Bílek z druhého vejce smícháme s troškou vody a
použijeme na namáčení rýžového papíru.
7. Takto vzniklou směs zabalíme do namočeného rýžového
papíru, vytvoříme „psaníčko“ a dáváme pozor, aby se rýžové pláty
neprotrhly.
8. Závitky smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.
9. Smícháme med, sójovou, chilli a ústřicovou omáčku s
vodou.
10. Rolky podáváme teplé i studené s omáčkou, ve které je
máčíme.
Komentáře
Žádné komentáře :