Hovězí veverka na zelenině
Suroviny: 700 g hovězí veverky, 300 g brambor či batátů, 300 g zelených fazolek, 3 lžíce olivového oleje, 15 g másla, 1 lžička dijonské hořčice, tymián, citronová kůra z jednoho citronu, 2 lžičky zakysané smetany, sůl, pepř
Postup:
- Hovězí veverku odblaníme a připravíme sous vide, v lázni s máslem, olivovým olejem, tymiánem, stroužkem česneku a pepřem, 4 hodiny při teplotě 54 °C.
- Brambory uvaříme téměř doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky.
- Zelené fazolky nasypeme do vařící osolené vody, minutu necháme projít varem a zcedíme.
- Maso připravené v sous vide lázni osušíme, potřeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a na žhavé litinové pánvi rychle zprudka orestujeme z každé strany, celkově max. 1,5 minuty.
- Maso vyjmeme a necháme zhruba 10 minut odpočívat v alobalu, poté ho nakrájíme na plátky.
- Na pánvi po masu orestujeme zeleninu, zakápnutou olivovým olejem.
- Nakonec připravíme dip smícháním másla, hořčice, zakysané smetany, citronové kůry, pepře a tymiánu.
Kdysi jsem podnikala v gastronomii a měla menší firmu na dovoz jídla. Byly to hlavně výrobní haly a celkově prostě provozovny a kanceláře. Žádná Foodora nebo tak. A jako k mému překvapení byl vždycky největší zájem o podobné "lepší" recepty u kterých bych řekla, že to vlastně nikoho ohřáté nebude bavit. Ale světe div se. :)
OdpovědětVymazat