Kebab kuličky





Kebab kuličky jsou ozdobou každého grilování. Chuť se skvěle doplňuje s vůní čerstvého libečku a nadrceného jemného zeleného pepře. Tento originální recept máme od našeho kamaráda, původem ze Sýrie.

Suroviny: 1 kg mletého vepřového masa, 2 dl oleje, 2 hrsti čerstvého libečku, 20 g celého zeleného pepře, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice

Postup:
1. Do mělké mísy vložíme maso, nasypeme libeček a zelený pepř nadrcený v hmoždíři, rozklepneme vejce, přidáme hořčici a vše dobře promícháme.
2. Podle chuti a míry ostrosti můžeme přidat pepř či libeček.
3. Směs uhladíme a shora do ní napícháme prstem důlky, které zalijeme olejem.
4. Necháme min. 24 hod v chladu odležet.
5. Před grilováním rukama uplácáme kuličky o průměru 5 cm a klademe na gril.
6. Zvolna opékáme ze všech stran.
7. Hotové kuličky osolíme a podáváme s chlebem.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 komentář :


  1. Tento recept na kebabové kuličky mě naprosto nadchnul. Nedávno jsem si pořídila sadu zdravotně absolutně nezávadného nádobí z litiny a musím říct, že příprava těchto pokrmů je v něm naprostá radost. Kuličky se pečou rovnoměrně a koření krásně provoní celou kuchyň. S tímhle nádobím jsem maximálně spokojená.

    OdpovědětVymazat


Náš tip

[tip][bsummary]