Lapper - norské palačinky

Lappery aneb norské palačinky nám připravili poprvé naši přátelé hudebníci jako sladkou tečku po grilování. Recept  mají z Norska, kde studovali. Během pár minut bylo všech čtyřicet kusů pryč, lépe řečeno v nás. Je to nadýchanější a voňavější obdoba malých palačinek, kdo jednou zkusí, už nechce jinak.



Suroviny: 3 vejce, 1 hrnek moučkového cukru (2 dl), 2 kelímky zakysané smetany (á 200 ml), 1 lžička sody bicarbony, 2 hrnky hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžíce vanilkového cukru, na smažení: máslo, na zdobení: džem, 1 kelímek zakysané smetany


Postup:
1. Vejce smícháme s cukrem a řádně promícháme.
2. Přisypeme, mouku, sodu, prášek do pečiva a vanilkový cukr, lehce vmícháme 2 zakysané smetany a vymícháme v hladké těsto.
3. Na lívancové pánvi lehce potřené máslem nalijeme tenkou vrstvu těsta a smažíme na mírném ohni dozlatova z obou stran.
4. Hotové namažeme marmeládou, ozdobíme smetanou a podáváme.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 komentář :

  1. Velice zajímavý druh palačinek. Takto na fotce připomínají tvarem spíš koblížky :) Musely být ale moc dobré!

    OdpovědětVymazat


Náš tip

[tip][bsummary]