Telecí Osso Buco
ITÁLIE
Osso Buco (osobuko) je
milánská specialita z plátků telecí kližky přeseknutých přes morkovou kost,
dušených s cibulkou, bílým vínem a vývarem. Často bývá doplněno omáčkou
zvanou gremolata.
Suroviny: 4 telecí kosti
s morkem, 1 cibule, 50 g másla, 2 dl bílého vína, 2 dl hovězího vývaru, 2
stroužky česneku, hrst petrželové natě, citronová kůra, hladká mouka na
obalení, sůl
Postup:
1. Maso osolíme, lehce
obalíme v mouce a v pánvi na másle orestujeme z obou stran do zlatova.
2. Nakrájíme cibuli a
přidáme ji k masu, zalijeme vínem a počkáme, až se vypaří alkohol.
3. Poté maso podlijeme
vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme asi hodinu a půl dusit.
4. Nakonec připravíme
gremolatu: smícháme nasekaný česnek, strouhanou citronovou kůru a nasekanou
petrželku a přidáme k masu.
5. Podáváme s bramborovou
kaší.
Komentáře
Žádné komentáře :