Hovězí pupek na žampionech
Suroviny: 1,5 kg hovězího pupku, 300 g malých žampionů, 10 lžic plnotučné hořčice, 1 velká cibule, sůl, pepř, 1 litr hovězího vývaru, olivový olej, režná nit, 2-3 lžíce jíšky
Postup:
1. Plát hovězího pupku částečně povrchově odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.
2. Smotáme jako roládu, ovšem bez náplně. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo.
3. Orestované maso vložíme do hrnce. Na stejné pánvi a ve stejném výpeku po mase orestujeme krátce i žampiony s nahrubo nakrájenou cibulí, a vše poté přidáme k masu do hrnce.
4. Maso podlijeme vývarem tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou "táhneme" při minimálním varu cca 3 až 4 hodiny.
5. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět "táhneme" pod pokličkou.
6. Maso poté, co odstraníme režnou nit, nakrájíme velmi opatrně, neboť se bude "lahodně rozpadat". Vývar zlehka zahustíme troškou jíšky.
7. Podáváme se širokými nudlemi nebo bramborovou kaší.
Postup:
1. Plát hovězího pupku částečně povrchově odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.
2. Smotáme jako roládu, ovšem bez náplně. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo.
3. Orestované maso vložíme do hrnce. Na stejné pánvi a ve stejném výpeku po mase orestujeme krátce i žampiony s nahrubo nakrájenou cibulí, a vše poté přidáme k masu do hrnce.
4. Maso podlijeme vývarem tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou "táhneme" při minimálním varu cca 3 až 4 hodiny.
5. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět "táhneme" pod pokličkou.
6. Maso poté, co odstraníme režnou nit, nakrájíme velmi opatrně, neboť se bude "lahodně rozpadat". Vývar zlehka zahustíme troškou jíšky.
7. Podáváme se širokými nudlemi nebo bramborovou kaší.
Štítky
hovězí maso
Komentáře
Žádné komentáře :