Jablečný štrúdl
Suroviny: 500 g listového těsta (ideálně 2 pláty rozváleného těsta na pečicím papíru), 1 kg jablek, 60 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička mleté skořice, 120 g strouhanky, 60 g rozinek, kůra z 1 citronu, 50 g mandlí, spařených a oloupaných, 1 žloutek prošlehaný s trochou mléka, 50 g másla, moučkový cukr na poprášení
Postup:
1. Zahřejeme troubu na 200 °C.
2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a pokrájíme na tenké plátky.
3. Každý plát těsta posypeme částí strouhanky, poklademe polovinou jablečných plátků, zasypeme částí krupicového cukru, skořice, opět strouhanky, rozinek, strouhané citronové kůry, nasekaných mandlí.
4. Okraje těsta zahrneme, pomocí pečicího papíru zavineme a přeneseme na něm na plech.
5. Potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce.
6. Pečeme dorůžova, asi tři čtvrtě hodiny. Ještě horký štrúdl potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
Postup:
1. Zahřejeme troubu na 200 °C.
2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a pokrájíme na tenké plátky.
3. Každý plát těsta posypeme částí strouhanky, poklademe polovinou jablečných plátků, zasypeme částí krupicového cukru, skořice, opět strouhanky, rozinek, strouhané citronové kůry, nasekaných mandlí.
4. Okraje těsta zahrneme, pomocí pečicího papíru zavineme a přeneseme na něm na plech.
5. Potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce.
6. Pečeme dorůžova, asi tři čtvrtě hodiny. Ještě horký štrúdl potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
Štítky
dezerty a moučníky
Komentáře
Žádné komentáře :