Roastbeef

Suroviny: 1 kg hovězího roštěnce, 100 g másla, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce sušeného tymiánu, sůl, kajenský a černý pepř, 1 l hovězího vývaru

Postup:
1. Maso dobře omyjeme, osušíme a poté několikrát nakrojíme tukovou vrstvu, aniž bychom ovšem přitom nakrojili maso.
2. Pak maso ze všech stran dobře osolíme a opepříme, obalíme v dijonské hořčici a posypeme tymiánem. Svážeme potravinovým provázkem v úhledný balíček.
3. Dáme odpočinout přes noc do lednice.
4. Maso vyjmeme z marinády, otřeme, na pánvi rozehřejeme máslo a ze všech stran rychle zprudka opečeme.
5. Opečené maso položíme na mřížku doprostřed pekáče. Přidáme vývar, aby ho bylo 1 cm ode dna.
6. Pečeme překryté alobalem v předehřáté troubě při konstantní teplotě 80 °C tak dlouho, až teplota uprostřed masa dosáhne 52 °C, což ověříme teploměrem na maso.
7. Správný roastbeef má být uvnitř růžový a upečený na stupeň medium, čemuž odpovídá uvedená teplota.
8. Maso vyjmeme z pekáče a zabalíme do alobalu, necháme 15 minut odpočnout.
9. Nakrájíme na velmi tenké plátky.
10. Doporučujeme podávat s vařeným bramborem, vypečenou šťávou a domácí tatarskou omáčkou.

TIP: Místo másla můžeme použít 2 lžíce ghí, protože se tolik nepřepaluje.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]