Krůtí maso s brokolicovou krustou
Suroviny: 400 g krůtího masa, 300 g brokolice, 2 lžíce mandlí, 2 lžíce čerstvé strouhanky, 2 lžíce rozpuštěného másla, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, 2 stroužky česneku, 100 ml smetany, 150 ml jogurtu, 100 g eidamu
Postup:
1. Smetanu smícháme s jogurtem, přidáme muškátový oříšek, česnek a rozšleháme dohladka.
2. Mandle a sýr rozsekáme na drobné kousky a smícháme se strouhankou.
3. Maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na másle. Pak maso přendáme do pekáčku.
4. Brokolici nakrájíme na malé kousky a 3 minuty povaříme v osolené vodě. Poté ji prudce zchladíme studenou vodou, aby si zachovala svoji zelenou barvu.
5. Brokolici naklademe na opečené maso, zalijeme našlehanou smetanou a vše posypeme směsí mandlí, strouhanky a sýra.
6. Troubu rozehřejeme a pečeme dozlatova.
7. Podáváme s vařenými bramborami posypanými bylinkami nebo bramborovou kaší.
Počet porcí: 4
Komentáře
Žádné komentáře :