Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
Suroviny: 500 g vepřové panenky, olivový olej, sušený zelený pepř, 3 lžíce Brandy, 20g nakladaného zeleného pepře (lze nahradit sušeným zeleným pepřem den naloženým v Brandy), sůl, 2 lžíce plnotučné hořčice, 200g smetany na vaření
Postup:
1. Vepřovou panenku obalíme v rozdrceném sušeném zeleném pepři (množství pepře individuálně dle chuti), zakápneme olivovým olejem a dáme na dvě hodiny odležet do lednice.
2. Panenku zprudka osmahneme na pánvi, cca 3 minuty z každé strany než se maso zatáhne.
3. Opečené maso zabalíme do alobalu a dáme na chvíli dopéct do trouby (cca 15 minut na 180) a výpek ze smažení panenky uschováme pro přípravu omáčky.
Příprava pepřové omáčky:
4. Do výpeku z masa přilijeme Brandy a přidáme nakladaný zelený pepř (bez nálevu) a necháme 3 minuty povařit.
5. Vmícháme hořčici a smetanu a vaříme další 3 minuty na mírném plameni a podle chuti dosolíme (na závěr lze zahustit jíškou)
6. Panenku s omáčkou podáváme s opékanými bramborami, hranolkami nebo s chlebem.
Štítky
vepřové maso
Komentáře
Žádné komentáře :