Burritos s kuřecím masem
MEXIKO
Suroviny: 500 g kuřecích prsou, 2 papriky (žlutá a červená), 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 200 g sterilované kukuřice, 300 g sterilovaných červených fazolí, 14 tortill, 120 g rajčatového protlaku, 100 g tvrdého sýra (40% a víc), 200 g zakysané smetany, olivový olej, mexické koření burritos, sůl, pepř, šťáva z jedné limetky
Postup:
1. Připravíme si suroviny - maso nakrájíme na malé kousky, nakrájíme papriku, cibuli a česnek.
2. Maso obalíme v koření a osmažíme na olivovém oleji na pánvi, pak odložíme na talíř.
3. V pánvi pak opečeme cibuli, papriku, česnek, přisypeme kukuřici a fazole, zakápneme šťávou z limetky, přidáme rajský protlak.
4. Do směsi přidáme maso, promícháme, dosolíme, opepříme.
5. Tortilly plníme směsí smotáme do válečků a klademe do zapékací misky.
6. Válečky posypeme nastrouhaným sýrem.
7. Zapečeme v troubě dozlatova, až se sýr rozpustí.
8. Podáváme s kopečkem zakysané smetany, ve které lze celé dílo při konzumaci namáčet.
Komentáře
Žádné komentáře :