Hrnečkové knedlíky
Nejrychlejší knedlíky, co znám. Nekynou, do hodiny můžou být na talíři.
Suroviny: 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 rohlíky, 1 hrnek hrubé mouky, hrst zelené petrželky, špetka soli, sádlo na vymazání hrnků, 4 čtvrtlitrové hrnky rovného tvaru
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a necháme je mírně zaschnout. Vhodné je nakrájet večer, připravovat druhý den.
2. Hrnečky vymažeme důkladně sádlem.
3. Do mísy dáme mouku, mléko, žloutky, špetku soli, nasekanou petrželku a důkladně zamícháme.
4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme spolu s rohlíkovými kostičkami do připraveného těsta. Těstem naplníme hrnečky do 3/4 jejich velikosti.
5. Postavíme je do většího hrnce, nalijeme vodu do výše 1/3 hrnečků a přivedeme ji k varu. Plamen zmírníme a hrnec zaklopíme pokličkou.
6. Takto vaříme po dobu 30 minut a neodklápíme!
7. Hotové knedlíky poznáme tak, že těsto v hrnečku naskočilo a vytvořilo čepici. Pro jistotu ověříme ještě špejlí, že se těsto uvnitř už nelepí.
8. Necháme je cca 2 minutky stát v hrnci (jdou potom lépe vyklopit). Nožem lehce objedeme po celém obvodu uvařeného knedlíku a snadno ho vyloupneme ven.
9. Hrnečkové knedlíky podáváme jako přílohu podle chuti.
Komentáře
Žádné komentáře :