Kapustová polévka


Suroviny: 1 lžička soli, 1 malý celer, 1 mrkev, 500 g brambor, 2 stroužky česneku, 1,5 l
zeleninový vývar, 0,5 lžičky kmínu, 2 lžíce másla, špetka mletého černého pepře, 250 g kapusty, 1 cibule
Postup:
1. Mrkev, celer a brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme najemno. Kapustu nakrájíme na nudličky a odstraníme z ní tuhé části.
2. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme mrkev, celer, cibuli, česnek a vše osmažíme.
3. Po 5 minutách přidáme nakrájené brambory. Směs osolíme, opepříme a opékáme dalších 5 minut.
4. Mezitím si připravíme 1,5 l zeleninového vývaru, který ke směsi přilijeme. Přidáme kmín, půlku nakrájené kapusty a vaříme do změknutí brambor.
5. Kapustovou polévku pak rozmixujeme.
6. Přidáme zbytek kapusty, dochutíme solí a ještě pár minut vaříme.
7. Kapustovou polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]