Uzenářský hovězí guláš s křenem
Suroviny:
1,3 kg zadního hovězího masa, 3 velké cibule, 3 lžíce sádla, 1,5 litr hovězího vývaru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce gulášového koření, 2 lžíce majoránky, 1 lžíce pepře, 3 lžíce drceného kmínu, sůl, 1 velká brambora, 1 špekáček, 100 g křenu, 1 cibule (na ozdobu)
Postup:
1. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky a řádně orestujeme.
2. Posypeme sladkou paprikou, přidáme pepř, kmín, majoránku, gulášové koření, prolisovaný česnek, osolíme a chvilku restujeme společně. Pak mírně podlijeme vývarem.
3. Vaříme na mírném plameni, dokud maso zcela nezměkne. Pokud je třeba, vyvařenou tekutinu dolijeme vývarem.
4. Syrovu bramboru si nastrouháme najemno a zahustíme jí téměř hotový guláš, společně povaříme 10 minut.
5. Nastrouháme si křen.
6. Na pánvi opečeme podélně rozkrojený špekáček a na kolečka nakrájenou cibuli.
7. Guláš servírujeme s polovinou špekáčku, posypaný cibulkou, hromádkou křenu, s houskovým a karlovarským nebo hrnečkovým knedlíkem.
8. Po obědě doporučujeme dát si dvacet. :-)
1,3 kg zadního hovězího masa, 3 velké cibule, 3 lžíce sádla, 1,5 litr hovězího vývaru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce gulášového koření, 2 lžíce majoránky, 1 lžíce pepře, 3 lžíce drceného kmínu, sůl, 1 velká brambora, 1 špekáček, 100 g křenu, 1 cibule (na ozdobu)
Postup:
1. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky a řádně orestujeme.
2. Posypeme sladkou paprikou, přidáme pepř, kmín, majoránku, gulášové koření, prolisovaný česnek, osolíme a chvilku restujeme společně. Pak mírně podlijeme vývarem.
3. Vaříme na mírném plameni, dokud maso zcela nezměkne. Pokud je třeba, vyvařenou tekutinu dolijeme vývarem.
4. Syrovu bramboru si nastrouháme najemno a zahustíme jí téměř hotový guláš, společně povaříme 10 minut.
5. Nastrouháme si křen.
6. Na pánvi opečeme podélně rozkrojený špekáček a na kolečka nakrájenou cibuli.
7. Guláš servírujeme s polovinou špekáčku, posypaný cibulkou, hromádkou křenu, s houskovým a karlovarským nebo hrnečkovým knedlíkem.
8. Po obědě doporučujeme dát si dvacet. :-)
Štítky
hovězí maso
Velice zajímavý recept na guláš. Křen jako ingredience do tohoto pokrmu je pro mě novinka. Ale jak nad tím přemýšlím, chuťově se k hovězímu skvěle hodí. Navíc, když se podaří sehnat kvalitní křen, tak ten guláš musí mít grády :)
OdpovědětVymazat