Švýcarský guláš
Suroviny: 500 g kuřecích prsou, 1 střední cibule, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 1 smetana ke šlehání 31%, 500 ml kuřecího vývaru
Postup:
1. Ve vysoké pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Zasypeme mletou paprikou, dobře promícháme.
2. Přidáme maso nakrájené na kostky a ze všech stran orestujeme. Osolíme a opepříme, zaprášíme moukou.
3. Podlijeme vývarem, aby maso bylo ponořené, a dusíme cca 20 minut. Občas zamícháme.
4. Nakonec do guláše přidáme smetanu, zahřejeme téměř k varu a odstavíme.
5. Podáváme s těstovinami.
Postup:
1. Ve vysoké pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Zasypeme mletou paprikou, dobře promícháme.
2. Přidáme maso nakrájené na kostky a ze všech stran orestujeme. Osolíme a opepříme, zaprášíme moukou.
3. Podlijeme vývarem, aby maso bylo ponořené, a dusíme cca 20 minut. Občas zamícháme.
4. Nakonec do guláše přidáme smetanu, zahřejeme téměř k varu a odstavíme.
5. Podáváme s těstovinami.
Štítky
drůbeží maso
Komentáře
Žádné komentáře :