Čočková polévka
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhq31W2A0HEcrGuhSsjSACF7kIPbdCsyCZWzxSzq9buW-ZVGQ3GDfV4-_VgbQlelJtGivFs0YQ1XhRiAB0S8XGyhw9SL-QRBMUYuVv5nBHwpE-wY1zS9_wm2UEPKMADrJtlBp5gojqofTdf/s200/%25C4%258Do%25C4%258Dkova+polevka.jpg)
Suroviny: 300 g zelené čočky, 200 g kvalitní klobásy, 1 litr vývaru, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 3 brambory, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžička sušené majoránky
Postup:
1. Čočku necháme přes noc odležet ve dvou litrech vody.
2. Druhý den ji v téže vodě dáme vařit s bobkovým listem, novým kořením a vývarem.
3. Po 15 minutách varu přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a petržel.
4. Po dalších 10 minutách přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme dál.
4. Mezitím na pánvi osmažíme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova a zaprášíme ji moukou. Vznikne jíška. Přidáme nakrájenou klobásu a společně opražíme.
5. Po 15 minutách směs nasypeme do polévky, povaříme společně ještě 5 minut, osolíme, opepříme, nasypeme majoránkou a přidáme prolisovaný česnek.
6. Polévku můžeme zahustit tím, že ji částečně promixujete tyčovým mixérem.
Množství: 6 porcí
Štítky
polévky
Komentáře
Žádné komentáře :