Citrónové kuře

Suroviny: 4 baby kuřata nebo 1 klasické kuře, 25 g másla, 2 citróny, 1 cibule, 5 stroužků česneku, malý svazek čerstvé petrželky, 2 mrkve, 1 lžička kukuřičné mouky, 300 ml kuřecího vývaru, 1 kg malých raných brambory, sůl
Postup:

1. Předehřejeme troubu na 200 °C.
2. Kuřata nebo čtvrtky opláchneme, osušíme, osolíme  a rozložíme do velkého pekáče, na každý díl položíme plátek másla.
2. Citróny rozpůlíme, mrkve oškrábeme a podélně rozkrájíme, cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme. Brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou.
3. Do pekáče kolem masa rozložíme cibuli, česnek, stonky z petrželky a mrkev.
4. Zalijeme 250 ml kuřecího vývaru a zasypeme bramborami, osolíme a pečeme zakryté po dobu 1 hodiny.
5. Poté slijeme vypečenou šťávu, vyndáme brambory a pečeme otevřené dalších 20 minut, aby se vytvořila kůrka.
6. Pět minut před koncem pečení jemně nasekáme zbývající stroužky česneku a petrželku a posypeme kuřata citrónovou kůrou.
7. Vypečenou šťávu zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou v 1 lžící studené vody. Vaříme 1 minutu, dokud šťáva nezhoustne.
8.  Na každý talíř dáme kuře, přelijeme teplou omáčkou, ozdobíme pečeným citrónem, mrkví, cibulí a pečenými novými bramborami.

Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]