Smetanový špenát
Suroviny: 70 g másla, ½ střední cibule, 2 stroužky česneku, 35 g hladké mouky, 50 ml plnotučného mléka, 200 ml čerstvé smetany na vaření 12%, 350 g mraženého listového špenátu, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup:
1. Cibuli nakrájenou nadrobno a česnek na plátky orestujeme na rozpuštěném másle, 4 – 5 minut.
2. Přidáme hladkou mouku, rozmícháme, asi po 1 minutě přilijeme mléko a smetanu a za stálého míchání vaříme zhruba 10 - 15 minut, vznikne tak ochucený bešamel.
3. Přidáme špenát, rozmícháme, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
Postup:
1. Cibuli nakrájenou nadrobno a česnek na plátky orestujeme na rozpuštěném másle, 4 – 5 minut.
2. Přidáme hladkou mouku, rozmícháme, asi po 1 minutě přilijeme mléko a smetanu a za stálého míchání vaříme zhruba 10 - 15 minut, vznikne tak ochucený bešamel.
3. Přidáme špenát, rozmícháme, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
Štítky
zeleninové pokrmy
Komentáře
Žádné komentáře :