Salsa verde
Salsa verde neboli "zelená omáčka" je omáčka s intenzivní chutí a barvou zelených bylinek. Setkáte se s ní v Itálii, Španělsku nebo třeba Mexiku. Báječně doplní plátky vařeného hovězího masa, ale přidat ji lze i k pečeným rybám či zelenině. My používáme italskou variantu v lampredottu.
Suroviny: hrst čerstvé listové petržele, malá hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce kaparů, 1 jarní cibulka, 1/2 stroužku česneku, 3 ančovičky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje
Postup:
Všechny suroviny smícháme a důkladně rozmixujeme.
Suroviny: hrst čerstvé listové petržele, malá hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce kaparů, 1 jarní cibulka, 1/2 stroužku česneku, 3 ančovičky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje
Postup:
Všechny suroviny smícháme a důkladně rozmixujeme.
Štítky
omáčky
Komentáře
Žádné komentáře :