Lampredotto

To nejlepší z kulinářské tradice pouličního občerstvení ve Florencii. Lampredotto, aneb nahřátá křupavá bulka naplněná šťavnatými dršťkami a pikantní omáčkou.

Suroviny:
dršťky - 0,5 kg předvařených nakrájených drštěk, 150 ml vinného octa, 150 ml hovězího vývaru, 4 lžíce Worcesterové omáčky, 3 stroužky česneku, 2 chilli papričky Habanero, sůl a pepř
salsa verde - hrst čerstvé listové petržele, malá hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce kaparů, 1 jarní cibulka, 1/2 stroužku česneku, 3 ančovičky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje
dále potřebujeme - 4 sezamové bulky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla

Postup:
1. Do hrnce dáme dršťky a smícháme je s nálevem z vinného octa, vývaru, Worcesterové omáčky, česneku, Habaneros, soli a pepře.
2. Vaříme na mírném plameni, dokud nejsou dršťky měkké, asi hodinu.
3. Mezitím si připravíme salsu verde. Všechny suroviny smícháme a důkladně rozmixujeme.
4. Hotové dršťky scedíme, ale vývar uchováme, budeme ho ještě potřebovat.
5. Sezamové bulky rozkrojíme, opečeme, potřeme česnekem a trochou másla.
6. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme dršťky a zprudka opečeme. Jak trochu zhnědnou, podlijeme je 1-2 naběračkami vývaru. Snížíme teplotu a minutu ještě opékáme, dokud se nevytvoří omáčka.
7. Bulky naplníme dršťkami, salsou verde a můžeme podávat.

TIP: Povařte s dršťkami i kousek hovězího hrudí, maso natrhejte na vlákna a přidejte k dršťkám. Směs je pak ještě lahodnější.




Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]