Dršťková polévka
Suroviny: 1000 g předvařených drštěk, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, vývar z kostky, pepř, kmín, 5 stroužků česneku, sůl, majoránka
Postup:
1. Rozmrazené očištěné dršťky dobře propláchneme, případně nakrájíme na menší kousky, dáme do studené vody a uvedeme do varu. Dršťky vaříme asi hodinu, dokud nejsou měkké.
2. Vývar scedíme do kastrůlku, dršťky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
3. Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a papriku, chvíli osmahneme, zředíme vývarem z kostky a prochladlým vývarem z drštěk a po uvedení do varu povaříme.
4. Ke konci vaření přidáme pepř, kmín, česnek utřený se solí a majoránku.
5. Nakonec procedíme, přidáme dršťky, dochutíme a ještě chvíli povaříme.
6. Podáváme s čerstvým pečivem.
Štítky
polévky
Komentáře
Žádné komentáře :