Gulášová polévka
Suroviny: 2 cibule, 2 lžíce oleje, 500 g hovězího masa (kližka), 1 lžička sladké mleté papriky (my používáme maďarskou, polévka má pak nádhernou sytou barvu), špetka pálivé mleté papriky, mletý pepř, sůl, 1,25 l vody, 3 brambory, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky (nebo jíšky), 1 lžička majoránky
Postup:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme.
2. Poprášíme mletou paprikou, pepřem, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka.
3. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek, majoránku, dolijeme zbývající vroucí vodu a krátce povaříme.
4. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody nebo jíškou a dobře povaříme.
5. Podáváme s čerstvým pečivem.
Energetická hodnota: 241 kJ / 100 g
Štítky
polévky
Komentáře
Žádné komentáře :