Francouzské brambory
Suroviny: 1 kg brambor, 250 g uzeného vepřového masa, 2 menší cibule, 3 vejce, 200 ml smetany, min. 31%, 100 ml plnotučného mléka, 100 g tvrdého sýra (Gouda), 3 lžíce strouhanky, 2 lžíce sádla, pepř, sůl
Postup:
1. Troubu rozehřejeme na 170 ºC. Pekáč vymažeme 1 lžící sádla a vysypeme strouhankou.
Postup:
1. Troubu rozehřejeme na 170 ºC. Pekáč vymažeme 1 lžící sádla a vysypeme strouhankou.
2. Brambory
ve slupce uvaříme v osolené vodě 20 minut doměkka, necháme vychladnout a
oloupeme je. Nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
3. Uzené maso uvaříme a nakrájíme na
plátky silné 0,5 cm. Cibuli
nakrájíme na jemná kolečka. Sýr nahrubo nastrouháme.
4. V pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé sádlo, přidáme cibuli a za častého míchání ji restujeme dozlatova.
5. Do pekáče střídavě vrstvíme nakrájené brambory, které osolíme a opepříme, uzené maso, cibuli a sýr. Skončíme vrstvou brambor a sýra.
5. Do pekáče střídavě vrstvíme nakrájené brambory, které osolíme a opepříme, uzené maso, cibuli a sýr. Skončíme vrstvou brambor a sýra.
6. V
misce rozšleháme vidličkou vejce s mlékem a smetanou, přidáme špetku soli a čerstvě mletého pepře.
Komentáře
Žádné komentáře :