Čokoládové brownies
Suroviny: 250 g kvalitní hořké čokolády (70%), 250 g másla, 4 velká vejce, 250 g krupicového cukru, 2 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky, 2 vrchovaté lžíce kvalitního kakaového prášku,
1 lžička prášku do pečiva, špetka soli
Postup:
1. Předehřejeme troubu na 180 °C. Hranatou formu nebo pekáček vyložíme pečicím papírem.
2. Čokoládu nalámeme, máslo rozkrájíme na větší kousky a rozpustíme nad vodní lázní.
3. Vejce šleháme, až zesvětlají, pak přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání, až je směs hustá a lesklá. 4. Vmícháme přes sítko mouku, kakao a přidáme prášek do pečiva.
5. Rozpuštěnou čokoládu osolíme špetkou soli, smícháme se směsí a vše vymícháme dohladka.
6. Vlijeme do formy a pečeme asi 30–35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.
7. Vnitřek by měl zůstat hutný a lehce tekutý, drobečky, které ulpí na špejli, by měly být vlhké.
1 lžička prášku do pečiva, špetka soli
Postup:
1. Předehřejeme troubu na 180 °C. Hranatou formu nebo pekáček vyložíme pečicím papírem.
2. Čokoládu nalámeme, máslo rozkrájíme na větší kousky a rozpustíme nad vodní lázní.
3. Vejce šleháme, až zesvětlají, pak přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání, až je směs hustá a lesklá. 4. Vmícháme přes sítko mouku, kakao a přidáme prášek do pečiva.
5. Rozpuštěnou čokoládu osolíme špetkou soli, smícháme se směsí a vše vymícháme dohladka.
6. Vlijeme do formy a pečeme asi 30–35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.
7. Vnitřek by měl zůstat hutný a lehce tekutý, drobečky, které ulpí na špejli, by měly být vlhké.
Komentáře
Žádné komentáře :