Thajská dýňová polévka

Suroviny: 1 dýně Hokkaido, 1 střední cibule, 1 chilli paprička, 3 lžíce přepuštěného másla ghí,
3 stroužky česneku, 2 lžíce červené kari pasty, 2 lžíce kari madras, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 limetky, 400 ml kokosového mléka, 800 ml vody, čerstvý koriandr, jarní cibulka, dýňová semínka
Postup:
1. Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed se semeny a nakrájíme ji na kostky.
2. Cibuli a zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno. Společně s nasekanou chilli papričkou osmahneme dozlatova na ghí.
3. Pak přidáme nasekaný česnek, červenou kari pastu, kari madras a necháme 1 minutu restovat a rozvonět.
4. Přisypeme dýni, promícháme a další 3 minuty restujeme. Zalijeme horkou vodou a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut, dokud dýně nezměkne.
5. Hotovou směs rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Ochutíme šťávou z jedné limetky.
6. Na pánvi prohřejeme a lehce opražíme hrst dýňových semínek.
7. polévku servírujeme ozdobenou koriandrem, jarní cibulkou, plátkem limetky a opraženými dýňovými semínky.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]