Finský salát se sledi a červenou řepou
Suroviny: 4 brambory, 4 mrkve, 250 g předvařené červené řepy, 200 g nakládaných sleďů, 3 jablka, 1 citrón, 2 lžíce slunečnicového oleje. 200 ml jogurtu, 1 lžíce bílého vinného octa, hrst čerstvého kopru, sůl, pepř
Postup:
Postup:
1. Brambory ve slupce a oloupanou mrkev, nakrájenou na
kolečka, vaříme 15 minut v osolené vodě.
2. Rozpálíme pánev s trochou oleje a uvařené brambory
rozpůlíme a opečeme dozlatova.
3. Na dresink smícháme jogurt, ocet, 2 lžičky šťávy z
balení červené řepy, sůl a pepř.
4. Do mísy dáme řepu nakrájenou na kostičky, plátky jablek,
uvařenou mrkev a brambory.
5. Salát rozdělíme do talířů a podáváme se sledi, kouskem
citrónu, přelité dresinkem a posypané koprem.
Komentáře
Žádné komentáře :