Čokoládové crinkles

Suroviny: 140 g hladké mouky, 50 g holandského kakaa, 5 g kypřícího prášku do pečiva, 2 g mleté skořice, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetka soli, špetka kajenského pepře nebo chilli, 55 g hořké čokolády, 55 g másla, 2 vejce, moučkový cukr na obalování

Postup:
1. Změklé máslo rozšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme vanilkový cukr a obě vejce.
2. Do mísy si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici, sůl a kajenský pepř (příp. chilli).
3. Čokoládu si nasekáme nadrobno a přidáme do směsi.
4. Směs postupně přidáváme do máslové pěny a dobře promícháme. Těsto bude měkké a lepkavé.
5. Přikryjeme ho fólií a necháme alespoň 4 hodiny odležet v ledničce.
6. Troubu si předehřejeme na 190°C.
7. Z těsta tvarujeme kuličky zhruba o váze 15 g, do hlubokého talíře nasypeme moučkový cukr a kuličky v něm obalíme.
9. Pokládáme je na plech s pečícím papírem, mezi kuličkami necháme větší rozestupy, ideálně dáváme 15 kusů na plech. Pečeme 10-12 minut, ne déle, ztvrdly by.
10. Necháme vychladnout na plechu, pak přeneseme na talíř. Měly by být na skus krásně měkké.
11. Uchováváme v chladu.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]