Vepřová BBQ žebírka
Suroviny: 1 kg vepřových žeber, 150 ml cideru, 2 citróny, 100 g třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky chilli kousků, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce uzené papriky, 2 lžíce soli, 2 stroužky česneku
Postup:
- Žebírka v osolené vodě předvaříme asi 45 minut, až maso změkne, ale nerozpadá se.
- Olivový olej smícháme v rendlíku se ciderem, citrónovou šťávou a jednou lžičkou chilli papriček.Vaříme 20 minut.
- Připravíme si směs domácího barbecue koření. Smícháme cukr se sladkou i uzenou paprikou, chilli, rozdrceným česnekem a solí. Smícháme se svařenou směsí.
- Žebra vložíme do uzavíratelného igelitového pytlíku, přelijeme marinádou a dobře v ní žebra obalíme. Necháme 2 hodiny odležet v chladu.
- Žebra položíme na rozpálený rošt a grilujeme z každé strany cca 5 minut. Během grilování potíráme marinádou.
- Podáváme s křenem, hořčicí, kozími rohy, cibulkami, kukuřicemi, nakládanými okurky a chlebem.
Množství: já počítám 400 g syrových žeber na hlavu a věřte mi, vždycky se spořádají:-)
Komentáře
Žádné komentáře :