Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Suroviny: 500 g švestek, 2 lžíce olivového oleje,125 ml portského vína, 4 lžíce hnědého cukru, 1 šalotka, 1,5 lžičky uzené soli, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce hrubozrnné mořské soli, 4 díky kachních prsou, 2 snítky tymiánu
Postup:
1. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a potřeme lžící oleje. Položíme je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujeme 4 minuty.
2. Grilované švestky dáme do kastrůlku společně s portským, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou. vaříme po dobu 10 minut, průběžně mícháme.
3. Švestky rozmačkáme a směs propasírujeme přes sítko. Dochutíme půl lžičkou uzené soli a pepřem.
4. Do misky nasypeme lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru. přidáme kachní prsa a obalíme ze všech stran. Necháme odležet 10 minut při pokojové teplotě.
5. Maso vyjmeme, osušíme papírovou utěrkou a potřeme trochou oleje.
6. Položíme na rozpálený rošt a grilujeme 8 minut. potom maso otočíme, maso překryjeme alobalem a grilujeme další 4 minuty. Teplota uprostřed masa by měla být 77 °C.
7. Maso necháme 5 minut odležet. Potom prsa nakrájíme na 1 cm plátky.
8. Podáváme se švestkovou omáčkou a posypeme tymiánem.
9. Vhodná příloha je rozpečená francouzská bageta s bylinkovým máslem a salát z grilovaných paprik.
Komentáře
Žádné komentáře :