Bublanina s ovocem


Suroviny: 4 celá vejce, 200 g krupicového cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé. mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, lžíce citronové kůry, 1 vanilkový cukr, 400 g ovoce (borůvky, třešně, maliny, jahody, rybíz, ostružiny)

Postup:
1. Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).
2. Pak postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.
3. Vlijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a poklademe ovocem.
4. Pečeme na cca 180 stupňů po dobu cca 35 minut dozlatova.
5. Bublanina je krásně nadýchaná a přitom není suchá.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]