Chapati


INDIE
Chapati [čápátí] je tradiční indický chléb, vypadá jako placka a podává se jako příloha k většině jídel. Dokonce nahradí i příbor. Utrhněte si kousek, smotejte do kornoutku, nabírejte omáčku a vychutnejte si indické lahůdky.

Suroviny: 500 g pšeničné polohrubé mouky (nejlépe celozrnné), 1 lžíce oleje, 200 ml vlažné vody, 1 lžíce soli, 4 lžíce másla a 1 stroužek česneku na potření

Postup:
1. Mouku vysypeme do mísy, dáme olej, osolíme a pomalu přiléváme vodu.
2. Vypracujeme tvárné, nelepivé těsto, které necháme pod vlhkou utěrkou asi 30 minut odpočívat.
3. Rozdělíme ho na dvě části a ty na 8 malých dílů.
4. Každý díl rukama vyhněteme a nakonec vytvoříme kuličku, kterou dlaní zploštíme.
5. Vyválíme z ní tenoučkou placku.
6. Na plotně rozpálíme pánev a placku do ní vložíme.
7. Pečeme nasucho po obou stranách a jemně uplácáváme bublinky, které se na placce během pečení nafukují.
8. Hotovou placku vložíme do nahřáté mísy vystlané alobalem, abychom udrželi teplotu.
9. Chapati potřeme rozpuštěným máslem, ve kterém jsme rozdrtili stroužek česneku.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 komentář :

  1. už mám hotovo, první trochu divnější, ale jinak moc dobré :)

    OdpovědětVymazat


Náš tip

[tip][bsummary]