Smažené karbanátky
Postup:
1. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, česnek, rozklepneme vejce.
2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, zalijeme mlékem a necháme 5 minut nasáknout.
3. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahleme na másle dozlatova. Přidáme spolu s vyždímanými rohlíky ke směsi. Pokud je směs řídká, přidáme trochu strouhanky.
4. Vše důkladně rukama promícháme, až vznikne hladká směs.
5. Vytvarujeme z masa placky o průměru asi 10 cm, obalíme ve strouhance
6. Smažíme v hluboké pánvi na oleji po obou stranách, placky se pomalu nafouknou do zlatavých bochánků.
7. Podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.
Komentáře
Žádné komentáře :