Smažené karbanátky

Suroviny: 1 kg mletého masa (mix vepřové a hovězí), 1 velká cibule, 2 vejce, 2 rohlíky, 3 dl mléka, strouhanka, slunečnicový olej, sůl, pepř, majoránka, 4 stroužky česneku, lžíce másla
Postup:
1. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, česnek, rozklepneme vejce.
2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, zalijeme mlékem a necháme 5 minut nasáknout.
3. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahleme na másle dozlatova. Přidáme spolu s vyždímanými rohlíky ke směsi. Pokud je směs řídká, přidáme trochu strouhanky.
4. Vše důkladně rukama promícháme, až vznikne hladká směs.
5. Vytvarujeme z masa placky o průměru asi 10 cm, obalíme ve strouhance
6. Smažíme v hluboké pánvi na oleji po obou stranách, placky se pomalu nafouknou do zlatavých bochánků.
7. Podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]