Hovězí s nudlemi a zeleninou - Bun Bo Nam Bo

VIETNAM

Suroviny na 6 porcí: 600 g hovězího masa (ořech), sůl, 1 lžička krupicového cukru, 2 stroužky česneku, 20 ml ústřicové omáčky, olej na smažení, 400 g širokých rýžových nudlí, 1/2 salátové okurky, 6 hrstí sójových klíčků, čerstvý koriandr a máta, 2 jarní cibulky, 6 hrstí smažené cibulky, 3 hrsti nesolených arašídů, 1 kadeřavý salát

Nakládaná zelenina: 1/2 kedlubny, 1 mrkev, na nálev 500 ml vody, 2 lžičky krupicového cukru, 2 lžičky octa a sůl na dochucení

Zálivka: 100 ml rybí omáčky, 60 g krupicového cukru, 20 ml octa, šťáva z 1/2 limety, 1 menší stroužek česneku, 1 thajská chilli paprička (ptačí oko)

Postup:
1. Kedlubnu a mrkev nakrájíme na nudličky a ideálně na 2 hodiny naložíme do nálevu z vody, soli, cukru a octa.
2. Zálivku připravíme tak, že všechny suroviny smícháme s 200 ml vody, až se cukr rozpustí. Výsledná chuť by měla být sladkokyselá.
3. Okurku nakrájíme na nudličky, jarní cibulku, koriandr a mátu nahrubo nasekáme.
4. Arašídy nasekáme a nasucho opražíme na pánvi na mírném plameni.
4. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s cukrem, plátky česneku, ústřicovou omáčkou a dle chutí dosolíme. Zprudka orestujeme na oleji.
3. Nudle uvaříme podle návodu. Propláchneme je teplou vodou, aby se nelepily.
4. Rozdělíme je na talíře, obložíme okurkou, sójovými klíčky, nakládanou zeleninou, koriandrem a mátou.
5. Navrch rozdělíme orestované maso, ozdobíme jarní cibulkou, osmaženou cibulkou a arašídy.
6. Podáváme se zálivkou.



Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]