Cibulové čatní
Suroviny: 1 kg červené cibule, špetka chilli,150 ml balzamikového octa,150 ml vinného octa, 200 g hnědého cukru, špetka soli a pepře, olivový olej
Postup:
1. Hrubě nakrájenou cibuli a kousky chilli papriček osmahneme na pánvi na oleji do zhnědnutí, cca 20 minut.
2. Přidáme vinný a balzamikový ocet, cukr a vaříme cca 30 minut, resp. dokud konzistence čatní nezhoustne.
3. Čatní dochutíme solí a pepřem a horké plníme do zavařovacích sklenic, pořádně uzavřeme.
4. Na 5 minut otočíme dnem vzhůru a následně zase otočíme a necháme vychladnout.
Postup:
1. Hrubě nakrájenou cibuli a kousky chilli papriček osmahneme na pánvi na oleji do zhnědnutí, cca 20 minut.
2. Přidáme vinný a balzamikový ocet, cukr a vaříme cca 30 minut, resp. dokud konzistence čatní nezhoustne.
3. Čatní dochutíme solí a pepřem a horké plníme do zavařovacích sklenic, pořádně uzavřeme.
4. Na 5 minut otočíme dnem vzhůru a následně zase otočíme a necháme vychladnout.
Suroviny stačí k naplnění čtyř 2 dl skleniček.
Tak uz je zavickovano. Diky Marky. Martin
OdpovědětVymazat