Ostružinový džem s hruškami
Suroviny: 500 g ostružin, 500 g hrušek, 330 g cukru krystal, 1 badyán, 1/2 lžičky kardamomu, 1 sáček Gelfix super 3:1
Postup:
1. Hrušky nastrouháme na hrubém struhadle včetně slupky, ale bez jádřinců.
2. Ostružiny opláchneme a propasírujeme přes síto, abychom je zbavili pevných částí, které se při přípravě nerozvaří.
3. Vmícháme k hruškám, přidáme badyán a skořici.
4. Obsah sáčku Gelfix super smícháme se dvěma lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu povaříme.
5. Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Důkladně povaříme 10 minut.
6. Vyjmeme badyán a plníme do sklenic. Otočíme dnem vzhůru, necháme tak 5 minut, pak otočíme zpět a necháme vychladnout.
Postup:
1. Hrušky nastrouháme na hrubém struhadle včetně slupky, ale bez jádřinců.
2. Ostružiny opláchneme a propasírujeme přes síto, abychom je zbavili pevných částí, které se při přípravě nerozvaří.
3. Vmícháme k hruškám, přidáme badyán a skořici.
4. Obsah sáčku Gelfix super smícháme se dvěma lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu povaříme.
5. Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Důkladně povaříme 10 minut.
6. Vyjmeme badyán a plníme do sklenic. Otočíme dnem vzhůru, necháme tak 5 minut, pak otočíme zpět a necháme vychladnout.
Komentáře
Žádné komentáře :