Falešný roastbeef s brusinkovou omáčkou
Suroviny: 1 kg hovězího zadního, sůl, celé nové koření, celý černý pepř
Postup:
1. Zadní hovězí odblaníme, omyjeme a dáme vcelku vařit.
2. Přidáme sůl, nové koření a celý pepř a kořením nešetříme.
3. Po asi 1,5 hodině, kdy je maso již měkké, ale nerozpadá se, jej vyndáme, necháme okapat a přemístíme do pekáčku.
4. Na dno pekáčku přilijeme asi na 2 cm vývaru, maso potřeme máslem, hodně opepříme.
5. V troubě asi 30 minut při menší teplotě dopékáme.
6. Připravíme si brusinkovou omáčku.
7. Hotové maso nakrájíme na tenké plátky, poklademe vedle sebe a přeléváme omáčkou z brusinek.
8. Falešný roastbeef s brusinkovou omáčkou podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Štítky
hovězí maso
Komentáře
Žádné komentáře :